150X100

Viser alle 24 resultater
Fotografier er som malerier

Fotokunst er at betragte som malerier og andre kunstværker. Mens maleren fortæller sin historie gennem mange dygtigt placerede penselstrøg over lang tid, har fotografen et skud til at fange det helt rigtige øjeblik.

Fotografen er vores vidne i en verden, hvor vi ikke selv er til stede, men hvorfra der udspringer masser af nye perspektiver og fortællinger, som kan gøre os klogere på os selv, på vores medmennesker, på naturen og mange andre dele af verden.

Hvordan opstår værkerne?

Fotokunst er mange ting. Hos Life Photography arbejder vi ofte med kunstformen visionography eller visionografi. Her bruges avancerede teknikker indenfor fotografering, billedbehandling og retouchering til at skabe originale kunstværker, der er at sammenligne med malerier.

Det oprindelige fotografi bliver populært sagt til en ramme, et udgangspunkt, for den videre rejse gennem billedbehandlingsværktøjerne. Værktøjerne skal dog ikke nødvendigvis gøre billederne pænere eller fjerne fejl. Tværtimod er det her, at fotografens egentlige malerarbejder begynder. Her bliver leget med lys, kontraster, skygger og farver svarende til datidens arbejde i mørkekamre eller malerens penselarbejde.

Moderne fotokunst fra Life Photography ligger derfor i et grænseland mellem virkelighed og fantasi. I det land tages kreative beslutninger, der får øjnene til at fokusere på specifikke elementer af fotografiet, eller sætter tingene i nyt perspektiv, når farver og kontraster ændres. Det er netop det, der ophøjer fotografiet og tilføre et ekstra kunstnerisk lag, som gør det mere interessant at betragte.

Fotokunst fortæller historier

Et billede siger mere end tusinde ord. Fotokunst fortæller en hel livshistorie. Når billedet materialiseres foran de helt rette øjne, kan alting ske. Følelserne kan få frit spil, tanker kan flyde i stride strømme og man kan drømme sige væk alverdens historier. En indkapsling af tiden, et øjebliksbillede fra virkelighedens foranderlighed, en port til nye perspektiver af verden vi lever i.