Skip to main content

Tilbud! 15% rabat på al fotografering booket inden 1. september

8 spørgsmål, du altid bør stille til din bryllupsfotograf

By 24. oktober 2020november 8th, 2020Blog
Bryllupsfotografering ved vielse af brudepar

Brylluppet, Den Store Dag, dagen hvor alt skal være perfekt, så I kan læne jer tilbage, nyde turen og fejre kærligheden på bedste vis. Måske sidder du lige nu og kigger efter en bryllupsfotograf. Måske har du allerede fundet én?

Hvad enten du er faldet for fotografens stil, synes prisen er i top eller du har fået vedkommende anbefalet, er der en række spørgsmål, som du bør stille til fotografen, så du er sikker på at få lige netop de billeder, i den stil og i det omfang, som du ønsker. De er de spørgsmål, der sikrer, at intet kommer som en overraskelse, og at alt på selve dagen kommer til at foregå gnidningsfrit.

Så hvis der står “bryllupsfotograf” på ønskelisten over de ting, som hører med til dit drømmebryllup, kan jeg varmt anbefale dig at læse videre. Hos Life Photography sørger vi nemlig for, at der altid kommer styr på detaljerne ved et informationsmøde, inden brylluppet skal stå, så I kan nyde jeres store dag uden bekymringer.

 

1. Hvad er inkluderet i prisen?

Bryllupsfoto af nygift brudepar

I grelle nogle tilfælde giver bryllupsfotografen én pris til brudeparret inden brylluppet, for så efterfølgende at vende tilbage med ekstraregninger for kørsel, broafgifter, forplejning og andre faktorer, som ikke åbenlyst er knyttet til den opgave at forevige jeres bryllup.

Hos Life Photography sørger vi for, at du får en fast pris inklusiv alt. Det vil sige inklusiv kørsel til og fra kirken og andre locations, alle arbejdstimer forbundet med fotograferingen samt det efterfølgende redigeringsarbejde. Når først du har en pris, kan du være helt sikker på, at du ikke får nogle uforudsete, ekstra omkostninger.

 

2. Har du en forsikring på dit udstyr?

Uheld sker heldigvis sjældent, men kan jo desværre forekomme. Måske er fotografen selv uopmærksom. Måske falder en af gæsterne over et stativ og ødelægger en kostbar linse. Alle disse “hvad nu hvisser” hører ingen steder hjemme til et bryllup, og netop derfor bør du altid sikre dig, at bryllupsfotografen har en forsikring på sit udstyr i tilfælde af, at nogen skulle kommer til at ødelægge det.

Hos Life Photography har vi naturligvis en fuld forsikring på alt vores udstyr, så alle tilstedeværende ikke skal bekymre sig om, hvor de går eller står.

 

3. Hvad sker der i tilfælde af sygdom eller nødsituationer?

I forlængelse af forsikringsspørgsmålet bør du også høre bryllupsfotografen om, hvad hun/hun gør i tilfælde, at der opstår sygdom eller andre nødsituationer, som resulterer i, at fotografen ikke kan møde op. Hvis fotografen ikke har en plan for dette, vil du aldrig kunne være helt sikker på, at dine bryllupsbilleder kommer i kassen.

Hos Life Photography har vi, 7-9-13, aldrig måtte aflyse et bryllup. Skulle uheldet være ud, samarbejder vi med en anden professionel bryllupsfotograf med mange års erfaring, som kan dække ved sygdom. Denne fotografs tidligere arbejde og referencer vil naturligvis kunne blive fremvist på informationsmødet, såfremt det ønskes.

 

4. Kan jeg se et helt færdigt billedgalleri fra et andet bryllup?

Blomst i jakke bryllup

Når en bryllupsfotograf, skal vise sit værd, er det mest essentielle bevismateriale, som han/hun kan lægge frem naturligvis billeder fra andre bryllupper, som han/hun har haft taget. Når du ser et fuldendt billedgalleri, kan du lettere danne dig et indtryk af fotografens færdigheder og stil, uden at du forblændes af de to særligt udvalgte, ekstra gode skud, som fotografen fik en gang for 10 år siden.

I et fuldendt billedgalleri vil du som oftest også kunne se, hvordan fotografen undervejs får taget billeder af familie, venner, gæster, præsten, stemningsbilleder og masser af andre skud, som er essentielle for at indkapsle essensen af brylluppet.

Ved det indledende møde vil vi altid medbringe en fotobog, der indeholder hele billedgallerier fra andre bryllupper, og som strækker sig langt ud over de billeder, som er tilgængelige her på hjemmesiden. Det skyldes naturligvis, at vi aldrig viser billeder, med mindre brudeparret selvfølgelig har givet os lov til at deres store dag frem til andre.

 

5. Hvorfor kan du godt lide at tage bryllupsfotografier

Det kan virke som et mærkeligt spørgsmål, og til sammenligning med de øvrige er det muligvis heller ikke helt essentielt for at få alt til at glide på bryllupsdagen. Ikke desto mindre er det en god måde for dig at kommen lidt længere ind bagved hos fotografen og finde ud af, hvorfor de har valgt at kaste sig ind i netop den branche.

Personligt hører bryllupper til blandt de helt store passioner her i foretagendet, og det er netop også grunden til, at det er blevet én af vores spidskompetencer. Vi elsker stemningen ved bryllupper og den nerve, der ligger i, at man kun har det ene forsøg til at skabe et uendeligt minde for brudeparret.

 

6. Er der mulighed for flere fotografer, og hvad koster det i så fald?

Ved nogle særligt store bryllupper kan man ønske at have flere fotografer til at tage billeder. I nogle tilfælde kan 4 øjne være bedre end 2, og 2 linser kan selvfølgelig fange flere vinkler, end en enkelt kan. Det kræver naturligvis også, at de to fotografer forstår at samarbejde og ikke ender med at have hinanden med på billederne i halvdelen af tilfældene, mens den anden halvdel er taget fra samme vinkel.

Hos Life Photography er det i øjeblikket ikke muligt at få flere fotografer ud til samme bryllup. Til langt de fleste bryllupper vil en enkelt fotograf som regel også være rigeligt til at kunne dække den store dag med alle dens små detaljer, sjove indslag og festlige stemning. Ergo vil flere fotografer som oftest kun være relevante ved ualmindeligt store bryllupper, eller i det tilfælde at man både vil have video og billeder.

 

7. Hvad er prisen for en ekstra time?

Det vil være synd at misse noget, når nu brylluppet alligevel er i gang, og derfor kan det være rart at vide på forhånd, hvad fotografen tager for en ekstra times arbejde. Ved samme lejlighed bør du selvfølgelig også få fortalt, hvad der egentlig ligger bag ord som “heldagsarbejde” eller frasen “under hele brylluppet”. Det er ikke sikkert, at fotografen forsøger at være misvisende, men det er desværre uhyggeligt let at blive uenige om tolkningen, når man først har forskellige forventninger til dagen og opgavens omfang.

Hos Life Photography vil vi gerne tage dit bryllup seriøst, og derfor opererer vi ikke med faste regler og timepriser. Under informationsmødet går vi nøje i detaljen og finder ud af i fællesskab, hvilke dele af brylluppet, receptionen og festen, som I ønsker skal fotograferes. Skulle I ønske en eller flere ekstra timer, er dette naturligvis muligt. Prisen aftaler vi på stedet, da det giver dig mere fleksibilitet. Vi synes nemlig ikke, det er rimeligt, at du skal betale for en hel time, hvis alt I ønsker, er et ekstra gruppebillede eller lignende. Derfor vil vi hellere give en pris ud fra de behov, du har, i stedet for at operere med en fast timepris.

 

8. Kan jeg bede om, at særlige billeder bliver taget på dagen?

Kvinde klargøres til bryllup

I nogle tilfælde har man helt særlige ønsker til de billeder, som skal blive taget. Det kan være familiebilleder i specifikke konstellationer, billeder af svigerfamilie, billeder med børn, billeder efter vielsen eller billeder fra et bestemt sted.

Du bør naturligvis ikke give fotografen en bestillingsliste med alle de vinkler og perspektiver, som du ønsker at få taget. Alle de klassiske billeder skal du nok være helt sikker på bliver taget så som bruden og faren, det store gruppebillede eller bruden og brudgommen på trappen foran kirken. Det er netop af den grund, I skal sørge for at blive trygge ved jeres bryllupsfotograf, når I booker vedkommende.

Hos Life Photography vil vi gerne imødekomme og opfylde alle de ønsker, som I måtte have – selv i det tilfælde at ønsket er helt ekstraordinært. For os handler det ikke kun om den kunstneriske frihed. Det handler i endnu højere grad om, at I får en perfekt serie af billeder fra jeres bryllup, som I bliver glade for.

Leave a Reply